четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Sonim -Maker of the World's Toughest Phones !

Sonim

Американската компания Sonim представи интересен мобилни телефони.Апараттите са устойчиви на външни влияния, което ги прави много удобени за хора работещи в екстремни условия. Телефоните могат да работят при температура между -20 и +60 градуса, а освен това издръжливостта им е тествана при падане от 13-ия етаж. Друго тяхно предимство е батерията им, която позволява разговори в продължение на 2,5 дни без презареждане. Дисплеят на апарата е разработен със специална защита срещу удари.
 Ето характеристики на български ,на един от най-популярните им модели XP1 .

Също научихме за  Land Rover и Sonim проекта рекламиран с думите ''"Първият мобилен телефон, който е достатъчно як, за да се нарече Land Rover."
 
На изложението MWC2009 видяхме телефона Land Rover S1, едни от малкото съвместни проекти на Land Rover и Sonim. Снабден е с 2-мегапикселова камера,която може да снима под вода, модул Bluetooth, поддръжка на навигация A-GPS и уеб браузър Opera-mini. Има тригодишна гаранция и моментално го заменят с нов апарат ако се счупи. Сертифициран е за устойчивост към влага, сол, големи температурни разлики и вибрации. Неуязвим е при падане на циментов под от височина 1,5 метра.


 


Якият корпус на апарата е направен от особена пластмаса XENOY, получен от преработката на използвани пластмасови бутилки. Очаква се на пазара още тази година, цената му е 299 паунда.
Той може да преживее падане в тоалетната, приземяване върху бетон и престой във фурната.

 Land Rover S1 е съвместно творение на Land Rover и Sonim Technologies. Създателите му твърдят, че този телефон е най-здравият в света и че нищо не може да му навреди - прах, мръсотия, удари, топлина. Освен всичко това S1 може спокойно да се кисне във вода с дълбочина 1 метър за около 30 минути. Както и да е напълно функционален при температура 60 градуса по Целзий. Може дори да преживее кратки моменти на 100-градусова жега.


Идеята на телефона е да бъде от полза на алпинисти, туристи и всякакви други изследователи на дивото, където може да ти се случи и да си изтървеш телефона, и да го намокриш.Или просто идиоти като мен !

Батерията е също толкова здрава, колкото и телефона - има 1500 часа живот в standby режим и 18 часа за разговори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар